6 Consells perquè els nens gaudeixin de la piscina amb seguretat

piscina seguridad ninos socorristas catalunyaEn una publicació anterior us vam explicar com actuar davant d'un ofegament infantil. En aquesta publicació us donem 6 Consells perquè els nens gaudeixin de la piscina amb seguretat.

Anar a la piscina és una de les activitats preferides dels nens, perquè ells puguin gaudir sense córrer riscos et recomanem algunes regles de seguretat. L'estiu ja es aquí, cosa que significa que moltes famílies passaran temps al voltant de la piscina per refrescar-se de la calor. Però els pares han de tenir molta cura ja que els nens demanen atenció constant.

En nedar en llocs públics, a casa d'un amic o a casa teva, sempre es recomana que un pare o un adult responsable pari atenció al que fan els nens. Uns pocs segons de distracció poden ser suficients perquè els nens facin alguna cosa imprevista, com saltar a la piscina sense supervisió.

A Espanya, l'ofegament és la segona causa principal de mort accidental, xifres que han crescut en els darrers anys, aconseguint i superant els accidents de trànsit. La campanya #OjoPequealAgua adverteix que aquests ofegaments podrien ser evitats pràcticament al 100%.

Per aquesta raó, cal parar atenció als menuts durant l'estiu i mai oblidar els accessoris de seguretat per a nens. Us compartim sis consells que són molt importants a l'hora d'anar amb el vostre fill a una piscina.

1. Supervisió d'un adult

L'estricta vigilància i control permanent són essencials quan es tracta de pares, fills i aigua. Recomanem que un adult sempre estigui supervisant el nen, perquè pot passar un accident en qüestió de segons.
Els nens menors de 4 anys han d'estar acompanyats com a mínim d'un adult. Aquesta és l'actitud més segura en cas de desequilibri o lliscament a la vora de la piscina.

Fins i tot si el nen sap nedar, mai no el deixis sol a l'àrea de la piscina o dins. Molts accidents tenen lloc també en àrees poc profundes. Sempre cal tenir en compte tots els seus moviments al costat de la piscina, un cop estan mullats, poden relliscar i caure fàcilment. És més prudent que caminin i usin sabates antilliscants.

2. Filtre solar i accessoris adequats

Probablement ja coneixes la importància del protector solar, però mai no està de més recordar-ho. El protector ha de ser aplicat cada vegada que el teu fill estigui exposat al sol, perquè tots sabem com de nociu pot ser líndex de raigs UV a la pell. Per evitar cremades i fins i tot insolació als més petits, l'ideal és aplicar-lo cada 2 hores o cada cop que surtin de l'aigua. Aposta pel factor de protecció contra el sol més alt i que sigui adequat per a nens.

Vesteix el teu fill amb vestit de bany amb protecció solar, ulleres de sol i una gorra per a protecció solar per evitar l'exposició directa a la llum solar, protegint principalment la cara i el cap.

T'interessa: FPS: Què és el factor de protecció solar de les cremes, quin és el seu significat i com es calcula?

3. Hidratació i alimentació saludable

Tot i que això pot semblar només un detall, els aliments escollits poden marcar la diferència en l'experiència final del passeig. Anar a la piscina acostuma a ser un programa per a tot el dia i comporta sobretot als més petits una despesa elevada d'energia.
Prioritza els aliments lleugers i saludables, com ara fruites i sandvitxos nutritius. Aneu amb compte amb els productes que es fan malbé fàcilment per la calor, com les salses i la maionesa. Són veritables dolents en dies calorosos!

Un altre punt imprescindible és que el teu fill begui molta aigua, això marcarà una gran diferència en el seu estat dànim i també evitarà que pateixi els efectes de la deshidratació.

T'interessa: Què portar-te a la platja o la piscina per menjar i beure

4. Guarda el teu mòbil

És molt comú veure els nens a l'aigua mentre els pares estan enganxats amb el mòbil. Aquest és un error greu, perquè el teu fill pot lliscar silenciosament de la superfície i ofegar-se en segons (El temps que utilitzes a publicar una foto a Instagram). Sigues responsable, posa el teu telèfon en silenci i guarda'l a la teva bossa. Gaudeix el moment i del teu fill, mira com es diverteix a la piscina. Segurament ell està ansiós per compartir amb tu els seus moments a l'aigua.

Si necessites enviar un correu electrònic urgent o fer una trucada, busca un adult responsable que el vigili mentre t'allunyes.

5. Tingues en compte la profunditat

Para atenció a la profunditat de la piscina. S'ha d'indicar en un cartell, sinó prova l'espai abans de deixar que el nen entri a l'aigua. És molt comú veure nens que comencen a jugar a l'extrem poc profund i després volen explorar la part més fonda, per curiositat o per demostrar que poden nedar en aquesta zona “prohibida”. Per això és molt important estar sempre atent i sempre demanar als joves aventurers que es quedin al lloc que hi està destinat.

6. Usa armilla flotador

És essencial equipar els nens per banyar-se a la piscina de manera segura, amb accessoris adequats per a l'edat i el pes. L'ús de l'armilla és una mesura preventiva essencial, especialment en nens menors de 4 anys i aquells que no saben nedar. Això pot evitar que s'ofeguin i no només a la piscina, sinó també a la platja, en un estany, llac o mar.
Abans de comprar aquest equip és molt important assegurar-se que estigui degudament certificat. No és una joguina aquàtica per a fins recreatius, és més per a la seva protecció.

T'interessa: Flotadors per a nadons. La seguretat és el primer

Recorda que una fracció de segon és suficient perquè es produeixin accidents. La seguretat a l'aigua i la protecció solar són definitivament un assumpte important familiar!

I quan mostris al teu fill la quantitat de models que hi ha al mercat, segurament no es resistirà a usar-lo quan estigui a l'aigua.