Què portar-te a la platja o la piscina per menjar i beure

que llevar piscina playa comer socorristas catalunyaA l'estiu, i sobretot, durant les vacances, ens ve de gust menys cuinar, però no volem renunciar a menjar i beure bé. A l'hora de planificar què portar-te a la platja oa la piscina per menjar, no caiguis sempre a l'avorrit sandvitx o als snacks poc saludables que pots comprar al bar. Podeu gaudir d'un àpat saludable a la platja o a la piscina sense renunciar al sabor i sense passar hores a la cuina.

La clau també és portar-los ben conservats, en una nevera, per exemple. A l'hora de planificar el menú, recorda, que han de ser aliments que aguantin millor la calor i que siguin fàcils de transportar. Evita portar aliments voluminosos. Hem de triar recipients lleugers i amb tancament hermètic.

Vegem ara què podeu preparar per les hores que passareu al sol (o a l'ombra):

Entrepans vegetals. És el recurs més recorregut, però aquí pots innovar i preparar entrepans amb pans de cereals, amb vegetals (enciam, alfàbrega, etc.), embotits selectes, formatges, tonyina, sardinetes, etc.

 

Fruits secs. És una molt bona opció i també saludable, això sí, recorda que pel seu alt contingut calòric s'han de consumir amb moderació i ho pots fer com a complement al teu entrepà integral oa altres propostes saludables. També tingues en compte que solen donar més set, així que no oblidis portar abundant aigua.

Fruites. Aprofita que a l'estiu tenim fruites molt variades i amb alt contingut en aigua. Pots escollir entre préssecs, peres, síndria, meló i una gran varietat de propostes. Pots menjar peces senceres de fruita o pots emportar de casa una amanida de fruites ja preparada.

Iogurts. És un aliment molt ric en calci i un complement perfecte per menjar a la platja oa la piscina. El seu envàs ja ve determinat des del moment en què el comprem, per la qual cosa no cal pensar gaire com el transportarem.

Verdures i hortalisses crues. Com la fruita, hi ha verdures crues com la pastanaga o el cogombre que es poden menjar crues allà on anem. Es preparen en menys de dos minuts i són fàcils de transportar. Fins i tot pots emportar-te una mica d'hummus per combinar amb les verdures i hortalisses tallades.

Empanades i truites. Són ideals per portar a la platja i a la piscina, si vols alguna cosa cuinada. El farciment de les empanades pot ser molt variat: carn vermella o blanca, peixos, formatge, verdures, fruita o una barreja de diverses opcions.

Cremes de verdures fredes. Una altra opció molt interessant, perquè les pots portar en un tàper, encara que recorda que necessitaràs emportar-te culleres.

Gaspatxo o salmorejo. Són les sopes fredes per excel·lència a l'estiu. Nutritives, refrescants i fàcils de portar, en un bon tàper o ampolla.

Porteu el que porteu per menjar o beure a la piscina o a la platja, el més important es que disfruteu del dia i sobretot que ho feu sempre amb totes les garanties de seguretat.

T'interessa: Dotze consells per prevenir accidents en espais aquàtics