Flotadors per a nadons. La seguretat és el primer

chaleco flotacion bebeEls flotadors, maniguets i similars per a nadons i nens han de complir amb les mesures de seguretat establertes per a ells a la normativa europea EN13138.

Cal distingir entre elements de flotació, com les armilles salvavides dels maneguets o flotadors antibolcada que més que en la categoria d'elements de flotació, entrarien a la de joguines per a l'aigua.

En qualsevol cas, utilitzis els uns o els altres, mai has de deixar el teu fill sense vigilància. La teva vigilància, el millor salvavides

Has de tenir en compte que cap dispositius de protecció o flotació com maneguets, armilles salvavides etc. pot substituir la teva vigilància.

Mai no s'ha de deixar mai un nen sense vigilància dins l'aigua, encara que la quantitat sigui mínima, ja que el risc d'ofegament és sempre present. El clàssic "no treure'ls l'ull de sobre" és el millor salvavides del món, com advertim els socorristes i experts.

Quins flotadors recomanen els experts?

L'associació espanyola de Pediatria i la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme recomana la utilització de armilles de flotació no inflables per diverses raons:

- No hi ha risc de punxada o trencament
- No hi ha risc de separació de laparell de flotació del nen.
- És més fàcil mantenir el cap fora de l'aigua
- Ens recorden també que els flotadors inflables i maneguets poden generar una falsa sensació de seguretat.

Conclusió? les armilles de flotació no inflables semblen l'element més segur.

Això no significa que no puguis utilitzar maneguets, flotadors etc, sinó que aquests són menys segurs, encara que pots gaudir-ne també com a element de joc i per familiaritzar-se amb laigua.