La importància de la formació en la feina del Socorrista

En una publicació anterior us parlàvem d'un problema que resulta molt preocupant i que malauradament arrosseguem des de ja fa massa anys, la regulació dels serveis de vigilància i socorrisme a platges tant per part dels ajuntaments de cada municipi com a nivell autonòmic.

En aquesta publicació us deixem un vídeo on Johnny Acevedo, director d'Aquasos i President de l'Associació d'empreses Catalanes de Socorrisme Aquàtic (AECSA) explica la importància de la formació i de la problemàtica actual que suposa l'haber de fer cursos de 700 hores per a obtenir el títol de socorrista i que la majoria de vegades no hi ha una veritable vocació darrera de la realització d'aquesta formació.

Acevedo parla sobre com eren abans les persones que feien aquestes formacions per a ser socorristes i com eren els seus valors i motivació per la feina.

Tot plegat, es posa de manifest la preocupant dada que falten 4.000 socorristes a Catalunya i de l'actual intrusisme laboral pel qual hi ha persones exercint de socorristes sense ser-ho.

Aquest vídeo forma part del programa SOCORRISTES EN PEU DE GUERRA: PIDEN REGULACIÓ de laxarxa.cat
Pots veure el vídeo complet en aquest enllaç