Socorristes en peu de guerra: Demanen regulació

En aquesta publicació us parlem d'un problema que resulta molt preocupant i que malauradament arrosseguem des de ja fa massa anys.

Ens referim a la regulació dels serveis de vigilància i socorrisme a platges tant per part dels ajuntaments de cada municipi com a nivell autonòmic.

L'actual regulació està definida per una llei de l'any 1972 que no té res a veure amb el que es viu actualment a les platges que ocupen els 278 KM del litoral Català, dels quals 112 KM no disposen de vigilància.

La plataforma SOS Socorristes reclama una regulació que garanteixi una cobertura de les platges ajustada a la realitat, en la què es contempli i es reguli la temporalitat, ja que els estius cada cop són més llargs, la quantitat de professionals, ja que són insuficients per a cobrir totes les platges del litoral Català i les condicions de les infraestructures, ja que actualment, elements tan importants com les torres o cadires de vigilància entre d'altres, tenen més de 20 anys i s'haurien de substituir.

A continuació us deixem un vídeo on Johnny Acevedo, director d'Aquasos i President de l'Associació d'empreses Catalanes de Socorrisme Aquàtic (AECSA) explica que factors s'haurien de tenir en compte per decidir quan comença la temporada de bany i ho compara amb la normativa existent per a piscines que us explicàvem a la publicació Quan és necessari contractar socorrista?

Aquest vídeo forma part del programa SOCORRISTES EN PEU DE GUERRA: PIDEN REGULACIÓ de laxarxa.cat
Pots veure el vídeo complet en aquest enllaç