Les xancletes, saludables per a la piscina, perjudicials per caminar

xancletes socorristes El seu ús quotidià pot portar conseqüències negatives en el desenvolupament del peu, els genolls i l'esquena, però evita infeccions a espais comuns

En publicacions anteriors us donàvem 6 consells perquè els nens gaudeixin de la piscina amb seguretat o com actuar davant d'un ofegament infantil. En aquesta publicació volem parlar-vos de la salut dels vostres peus i la dolenta relació que té amb el calçat que acostumem a portar a l'estiu.

És freqüent portar xancletes, per anar a la piscina o la platja, i el seu ús a vestidors i dutxes públiques ajuda a prevenir el contagi de papil·lomes i fongs. Però fora d'aquest entorn es desaconsellen, perquè el peu roman solt, cosa que repercuteix negativament en diverses articulacions del cos.

No és bo portar xancletes com a calçat habitual, sobretot perquè el peu acaba fent moviments que no són naturals, cosa que desemboca en dolors musculars que triguen temps a curar-se. Si fem esport o caminem durant molt de temps, hem d'usar un calçat tancat, que esmorteeixi el nostre moviment.

No estem acostumats a anar amb el peu tan solt, per la qual cosa el peu tendeix a aplanar-se i això té repercussions a moltes articulacions del cos, com són els genolls i l'esquena.

Amb els més petits cal tenir especial cura, ja que el peu està en període de creixement. El recomanable és que els nens portin xancletes cobertes, semblants al calçat tancat.

Es recomana utilitzar xancles en dutxes públiques per prevenir les berrugues plantars i mantenir els peus secs. A més, la hidratació, el correcte tall de les ungles i acudir una vegada a l'any al podòleg per prevenir lesions futures, ja que a través dels peus es poden detectar afeccions majors.