Aquafitness i aquagym: diferències i beneficis de cadascuna

aquafitness aquagym aquasos socorristes socorristasTotes dues són activitats aquàtiques, és a dir, son exercicis que es duen a terme a l'aigua. A més, tenen beneficis semblants per al cos. No obstant això, a la pràctica, aquafitness i aquagym són dues coses diferents.

Les activitats aquàtiques són perfectes per als qui busquen posar-se en forma i millorar la tonificació muscular, però amb exercicis de baix impacte. En aquest sentit, val la pena conèixer l'aquafitness i l'aquagym, dues tendències que us ajudaran a millorar la vostra resistència física i la vostra salut.

Tot seguit, t'ensenyarem les diferències entre aquafitness i aquagym perquè coneguis millor cada activitat. A més, enumerarem breument els avantatges i els beneficis de practicar aquests exercicis a l'aigua.

Diferències bàsiques entre aquafitness i aquagym

Aquafitness i aquagym poden resultar activitats semblants a simple vista, però la veritat és que es tracta de propostes força diferents. L'enumeració de les diferències ens ajuda a comprendre que les activitats poden estar destinades a públics diferents, amb objectius diferents.

 

1. Intensitat de les activitats

La primera diferència important de ressaltar és que els exercicis d'aquafitness són molt més intensos que els d'quagym. Per tant, exigeixen no només un esforç més gran del practicant, sinó que també suposen un major impacte per al cos.

Per això, per als que busquen una activitat més relaxant o no poden fer exercicis d'alt impacte, l'ideal és triar l'aquagym. Aquest consell també és vàlid per a les persones que volen tornar a exercitar-se després d'experimentar molts anys de sedentarisme.

D'altra banda, l'aquafitness sol suplir millor les expectatives dels que esperen tonificar-se i baixar de pes amb una activitat divertida i de menys impacte que una aeròbica o musculació tradicional, per exemple.

2. Ocupació de complements i accessoris

Si bé hi ha certes variacions de l'aquagym, aquesta activitat es caracteritza per no utilitzar complements o accessoris en els seus exercicis. A les classes tradicionals d'aquagym no es fan servir pesos externs per augmentar la complexitat dels exercicis. Només s'utilitza la força del propi cos, i es treballa també la flexibilitat.

En el cas de les classes d'aquafitness, se sol emprar una àmplia gamma de complements a l'aigua, com ara pilotes, taules, pesos, flotadors, etc. Lògicament, també es treballa la resistència i flexibilitat del cos, però afegint una “dificultat” extra.

3. Complexitat dels exercicis

Com s'esperava, l'ús de complements i la intensitat de les repeticions fa que els exercicis d'aquafitness siguin més complexos.

A més de l'esforç físic per tonificar els músculs, l'activitat també requereix concentració i un esforç considerable de sincronització de moviments amb accessoris. Lògicament, l´aquagym també treballa amb moviments sincronitzats per perfeccionar l´execució dels exercicis. Això no obstant, en no incloure elements externs al propi cos, sol resultar una mica més simple.

Avantatges de practicar aquafitness i aquagym

Aquests són els beneficis derivats de la pràctica de les dues activitats:

- Millorar la tonificació muscular: aquestes activitats aquàtiques treballen una gran quantitat de músculs, per la qual cosa ajuden a tonificar el cos i eliminar el greix acumulat. Una musculatura enfortida ajuda a potenciar la resistència física ia assolir una postura equilibrada.

-Treballar la flexibilitat: aquafitness i aquagym són ideals per millorar la flexibilitat sense exigir massa de les articulacions. Per això, solen ser recomanables per als que han patit problemes articulars i ja no poden fer exercicis d'alt impacte.

- Augmentar la capacitat respiratòria: encara que no siguin tan intenses, aquafitness i aquagym proposen exercicis aeròbics que suposen un treball cardiorespiratori. La pràctica regular daquestes activitats augmenta la capacitat respiratòria i ajuden a regular el ritme cardíac.

- Combatre la cel·lulitis: els exercicis d'aquagym, i especialment d'aquafitness, són grans aliats per tonificar la pell del cos, per la qual cosa redueixen la cel·lulitis.