La tècnica ABC per salvar vides

tecnica abc primers auxilis socorristes catalunyaEstar degudament preparats per afrontar amb èxit i garanties uns primers auxilis passa per conèixer i controlar la tècnica ABC amb què poder respondre a situacions crítiques.

A Aquasos som experts en oferir els serveis d'experts socorristes aquàtics i en proporcionar cursos de formació per obtenir la qualificació necessària per a totes les funcions de prevenció i actuació que permetin als nostres professionals donar un servei segur, efectiu i de qualitat.

Per això, avui et parlem sobre la tècnica ABC sobre primers auxilis ja que ofereix els tres grans pilars sobre els quals basar una actuació eficaç d'ajuda en casos d'accidents de tota mena ajudant que l'afectat pugui salvar la seva vida evitant mals majors.

La Tècnica ABC per salvar vides en una actuació de primers auxilis.

En primer lloc és interessant saber que la tècnica ABC correspon a aquestes tres lletres.

Airway, Breath and Circulation.

A) Obertura de la via aèria.
B) Cerca de la respiració.
C) Circulació.

Quan algú pateix un accident, en el moment de socórrer-lo valorarem aquests tres aspectes de manera que:

A) Podem valorar si l'accidentat està o no conscient, perquè en cas de no ser-ho, la via aèria ha d'estar oberta per garantir la respiració. Per això ens hem de procurar que la llengua, que sol caure enrere bloquejant l'entrada d'aire, deixi d'estar en aquesta posició. Per això és imprescindible col·locar el pacient panxa enlaire i el front una mica cap enrere mentre amb la nostra mà li elevem lleument la mandíbula (Tècnica front-mentó).

B) Amb l'objectiu de controlar la respiració hem de valorar si el ferit mou el tòrax i els pulmons treballen, així col·locarem la nostra cara sobre la boca del mateix per veure si hi ha exhalació d'aire, ja que podrem sentir aquesta a la nostra cara en cas que tot vagi correctament. És important catalogar si la respiració és accelerada, intermitent o dins d'una relativa normalitat.

C) La circulació és un altre factor que aporta una informació vital sobre l'estat de l'accidentat. És important prendre el pols al canell al pas de l'artèria radial i comprovar els batecs del cor sobretot a la zona del coll, sobre les artèries caròtides. També convé observar possible sudoració, pal·lidesa facial, to de la pell (per si torna a blau o morat) i en cas d'haver-hi ferides sagnants d'importància, actuar-hi evitant així hemorràgies.
Els nostres professionals del socorrisme i auxili d'Aquasos estan degudament formats en totes les actuacions i procediments adequats en situacions límit, com ara aquesta tècnica ABC de primers auxilis, amb la qual garantir que puguem salvar la vida de qualsevol accidentat que ho requereixi.