Les piscines municipals de Barcelona baixen la temperatura de l'aigua per estalviar a la factura

piscinas barcelona agua fria precio gas socorristas catalunyaLes instal·lacions de natació per a adults passen de 29 a 27 graus i les d'hidromassatge i nens petits de 32 a 30 graus.

L'elevat preu de l'energia ha portat les piscines municipals de Barcelona a prendre mesures per estalviar a les factures.

Disminuir dos graus la temperatura de l'aigua. Tal com assegura el president de l'Associació Catalana de Gestors d'Instal·lacions Esportives Municipals, Josep Viladot, les factures estan sent desorbitades. 

Concretament l'aigua d'aquestes instal·lacions passa de 29 graus a 27 i la zona d'hidromassatge a les piscines per a nens petits la temperatura és de 30 graus i no de 32 graus com fins fa poc, Així s'aconsegueix un estalvi molt important de consum de quilovats.

 

Els responsables dels centres municipals esportius expliquen que, sobretot, no volen veure's obligats a haver d'aturar l'activitat (com ja ha passat en algunes zones de França) perquè asseguren que la natació no només suposa un benefici per a la salut, sinó que suposaria anul·lar les activitats de centenars d'escolars o gent gran.

Més de la meitat dels 43 centres esportius municipals que té Barcelona ja fan aquesta mesura d'estalvi, però no és l'única.

Els serveis de manteniment, per exemple, els han passat a horari diürn perquè, a la nit, les instal·lacions es quedin completament apagades