Implementen un sistema innovador per prevenir casos d'ofegament

socorristas barcelona catalunyaImplementen un sistema innovador que permet detectar, en temps real, tant la posició exacta dels nedadors, com el seu enfonsament, prevenint així els casos d'ofegament.

A través d'un petit dispositiu col·locat en el casquet de bany o en el banyador, els socorristes poden conèixer la localització dels banyistes i rebre alarmes en cas que es produeixin enfonsaments.

Aquest nou sistema permet optimitzar el treball dels socorristes, reduint el temps de resposta davant d'una situació d'emergència.

Aquest sistema, únic al món, podria reduir el nombre d'ofegaments en piscines. A través d'un dispositiu de la mida d'una moneda, que es col·loca en el casquet de bany o en el banyador, i que emet un senyal de bluetooth, els socorristes poden conèixer en tot moment la localització dels banyistes i rebre alarmes en cas que es produeixin enfonsaments.

A més, també permet determinar els segons que la persona porta submergida, o detectar l'inici d'una complicació física greu, encara que l'usuari romangui a la superfície.

D'aquesta manera, quan una víctima porta més de 25 segons sota l'aigua, s'activa un senyal d'emergència que arriba als socorristes a través d'un rellotge intel·ligent o una tauleta. Al conèixer la localització exacta del nedador, es pot actuar de manera immediata.

El fet que puguem ubicar de forma exacta la víctima i determinar els segons que porta submergida, davant, per exemple una aturada cardíaca, fa que aquest sistema sigui eficaç i que pugui salvar vides.