La figura del socorrista

socorrista aquasosLa figura dels socorristes és vital i imprescindible a les platges i les piscines, perquè tant a l’estiu com a l'hivern, poden salvar milers de vides. No obstant això, el treball dels socorristes no és només supervisar el comportament dels banyistes de platges i piscines, sinó també fer complir la normativa de seguretat.

Quines són les funcions dels socorristes?

El socorrista és el responsable de controlar els banyistes per evitar danys, fer complir les normes d'ús de les instal·lacions i atendre les necessitats dels usuaris de la piscina.

Preparació física dels socorristes

La preparació física dels socorristes és fonamental per a la seguretat dels nedadors. Per qualificar-se com a socorrista, s'han de passar alguns exàmens físics... S'ha de treballar la resistència, la velocitat i l’agilitat i han d’estar formats durant tot l’any per mantenir-se sans.

 

A més de l’entrenament aeròbic i anaeròbic, un bon socorrista també ha de tenir totes les habilitats per nedar i bussejar.

És vital que el socorrista estigui sempre a punt per efectuar un rescat. Per tant, les tècniques de rescat s’han de practicar de tant en tant mitjançant simulacions.

Vocació i responsabilitat, qualitats imprescindibles

Les qualitats psicològiques dels socorristes son tan importants com la seva forma física. La professió de socorrista és una professió "vocacional", ja que moltes vegades, els socorristes posen en risc la seva vida per salvar la d'una altre persona i exigeix molta responsabilitat

Els socorristes han d’estar exposats al sol i a les altes temperatures durant molt de temps i han d’estar sempre vigilants sobre el que pugui passar. De fet, de vegades la tasca del socorrista pot esdevenir monòtona i avorrida, perquè es basa en infinitat d’observacions, sense que afortunadament pasi res. Tanmateix, ja sigui a la platja o a la piscina, un cop els nedadors estan en perill, han de prendre una decisió en pocs segons, de manera que els socorristes han de tenir una alta tolerància a l’estrès.

La empatía i el do de gent, són altres qualitats bàsiques del socorrista, perquè ha de transmetre una sensació de seguretat a tots els nedadors i no hi ha millor manera que les bones habilitats socials i la empatía.

busquem socorristes catalunya 2021

 

Interessats/ades, enviar CV a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o a través del formulari

 

ANAR AL FORMULARI PER A ENVIAR EL MEU CV