Com tenir cura dels cabells abans i després d'anar a la platja o la piscina?

cuidados pelo piscina playa socorristas catalunyaCal rentar-lo sempre amb aigua dolça i xampú, per eliminar les restes tant de clor com de sal i sorra.

Quan arriba l'estiu i comencem a exposar-nos amb més freqüència al sol, sempre solem prendre les mesures necessàries per protegir-nos d'aquest. Però, què passa amb els cabells? No us prestem prou atenció i, tanmateix, també pateix pels estralls de l'estiu.

El clor provoca deshidratació als cabells, que es torna sec i trencadís, a més, que aquest resseca el cuir cabellut i elimina els olis naturals dels cabells.

D'altra banda, en els cabells tenyits els danys poden ser més grans, perquè en estar la cutícula més oberta, són més sensibles. A més de ressecar-se, el color es deteriora, en oxidar-se els pigments.

Així mateix, la sal del mar provoca al cabell deshidratació. El seu pH (entre 7,5 i 8,4) potencia la sequedat, fent que es torni més trencadís i aspre i perdi la seva brillantor natural.

Abans d'anar a la platja o a la piscina, cal posar-se algun producte als cabells? Sí, a més d'utilitzar gorres, mocadors o barrets, el millor es aplicar un protector capil·lar per protegir-lo tant dels raigs UV (que també afecten el cabell, es torna més trencadís, trencant-se amb facilitat, es modifica el color, sobretot en els tenyits, a més el cuir cabellut es resseca i poden aparèixer irritacions), com del clor i la sal del mar. Aquests productes, a més de protegir, afegeixen hidratació als cabells, faciliten també el pentinat.

I després, quines cures cal seguir?

Cal rentar-lo sempre amb aigua dolça i xampú, per eliminar les restes tant de clor com de sal i sorra. A l'estiu triar un xampú suau, d'ús freqüent, o un d'específic per després del sol. Amb una sola aplicació seria suficient si el rentem cada dia. I un cop per setmana, hauríem d'aplicar el xampú habitual segons les necessitats del cuir cabellut o dels cabells.

De la mateixa manera, atès que el principal dany dels cabells a l'estiu és la deshidratació, cal augmentar la hidratació, per això s'aconsella utilitzar mascaretes hidratants i reparadores, boires hidratants i olis capil·lars. Podem utilitzar l'oli almenys dues vegades a la setmana: fer un massatge al cuir cabellut abans del rentat, o aplicar-lo a la nit, i deixar-lo actuar mentre s'adorm. Després del rentat, cal alternar uns dies boires o cremes suavitzants i altres dies la màscara. En el cas dels cabells que s'enreda amb facilitat, a més, seria convenient recórrer a productes que no necessiten aclarir.

A més de cuidar els cabells amb determinats productes, a l'estiu i tot l'any és important portar una alimentació rica i variada, tant per a la nostra salut, com perquè la pell i els cabells estiguin sans. L'alimentació també influeix en els nostres cabells. Això juntament amb la protecció i la hidratació és la clau per mantenir-ho bé tot l'estiu. A més, és un bon moment per limitar l'ús de les eines de calor i aprofitar que els cabells s'assequin a l'aire lliure, i descansin de planxes i assecadors.