Estrenen un flotador per control remot per salvar vides

flotador control remotL'artefacte pot acudir a el rescat d'una persona amb un socorrista a bord o sol en situacions de risc extrem.

Té una velocitat de 10 quilòmetres per hora, un abast de 500 metres i pot remolcar fins a 250 Kg. de pes.

Es diu CRAS (Control Remot Aquàtic de Salvament) i és el nou dispositiu de rescat per control remot, pioner a Espanya. Un dispositiu que arriba en un moment en què les morts per ofegament s'han disparat a espanya.

És important comptar amb l'última tecnologia. Gràcies a aquest dispositiu els socorristes poden acudir molt ràpid a el rescat dels banyistes i això salva vides

Aquest nou flotador teledirigit, pot dirigir-se a la víctima en solitari o transportant a un socorrista a una velocitat d'uns 10 km/h., té un abast de 500 metres i una autonomia de 30 minuts, podent remolcar fins 250 Kg.

És un servei per als banyistes que també protegeix als socorristes. Es pot enviar a les zones on hi ha risc, com una escullera, de forma teledirigida, sense posar en perill la vida del socorrista i alhora rescatar la persona que està en perill.

Aquest nou dispositiu es va estrenar la setmana passada en un simulacre a la platja del Cabanyal a València. És un gran avanç i permet adaptar les noves tecnologies a la feina del socorristes.

A més del CRAS, aquest any també s'ha posat a disposició de tots els usuaris una nova aplicació "Safe Beach APP", una eina que poden contractar els Ajuntaments i que serveix d'ajuda en la gestió del servei de salvament, que inclou abundant informació sobre l'estat de les platges.

L'aplicació registra diàriament el color de les banderes, l'estat de la mar, la temperatura de l'aigua, o la presència de meduses , entre altres detalls.