Les normes de les piscines públiques (que molts no coneixen)

normas piscinaMolts usuaris desconeixen la seva normativa d'ús, la qual cosa dóna lloc a equívocs com els ocorreguts en els últims dies amb samarretes o ulleres de sol

Fa uns dies, un senyor va ser amonestat a la piscina de l'Aldehuela per tenir una samarreta dins de la zona de bany mentre estava vigilant a un menor. No obstant això aquesta vestimenta la feia servir per "cobrir una cicatriu recent a la qual no li podia donar el sol". Tal com es regula a la normativa municipal "a aquesta zona està prohibit accedir amb roba, havent de romandre exclusivament amb el vestit de bany", de manera que l'usuari de la piscina es va veure obligat a abandonar el recinte.

Fonts del consistori apunten que per a casos com aquest, sí que està permès l'ús d'apòsits per cobrir ferides o cicatrius, però no el de samarretes "per qüestions tant de salubritat com de seguretat, ja que l'única persona que pot tenir samarreta dins d'aquest recinte és el socorrista, perquè en cas d'emergència, pugui ser identificat amb facilitat ", assenyalen.

Aquesta no és l'única incidència que s'ha registrat. Una altra senyora, en aquesta mateixa piscina de la ciutat, també va ser expulsada del recinte destinat al bany per accedir amb ulleres de sol. Tot i que aquesta banyista va al·legar "problemes de visió i de retina" per al seu ús, el socorrista (màxima autoritat dins el recinte de bany, segons la normativa d'ús de l'empresa concessionària) també el va amonestar per aquest incompliment, ja que "no es pot entrar a la zona de bany ni a l'aigua amb ulleres de vidre o de sol o qualsevol altre objecte que pugui posar en risc la seguretat dels usuaris ".

En aquests casos, i per raons de seguretat, tal com apunten des de l'Ajuntament, si es permet l'ús d'ulleres "sempre que no siguin de sol, estiguin graduades i s'estigui vigilant a un menor que està en l'aigua". A més, segons la normativa que regula aquest tipus de pràctiques a les piscines municipals, fora de la zona de bany de les piscines, tant a la zona enjardinada com en les altres del recinte, si es permet tant l'ús de roba de carrer com el d'ulleres de sol, entre d'altres.

NORMES D'ÚS

Roba i accessoris

La normativa d'ús de les piscines municipals de Salamanca prohibeixen, a la zona de bany, accedir amb roba i calçat de carrer, així com amb bosses i ampolles de vidre, ulleres, gorres, mòbils, càmeres, etc., havent de romandre en la zona exclusivament en banyador. Únicament es pot introduir la tovallola.

Jocs i materials

A més d'evitar jocs i pràctiques perilloses i respectar el bany dels altres, també es prohibeix l'ús de qualsevol material no facilitat pel personal tècnic (taules, aletes, xurros, etc.). Per millorar la seguretat dels més petits, també es prohibeix l'ús de flotadors, armilles ..., i és obligatori l'ús de maniguets i l'acompanyament d'un adult a l'aigua.

Higiene i conducta

Per accedir a la zona de bany és obligatori l'ús de la dutxa, així com el de gorres de bany (en els vasos climatitzats). Dins de les normes de conducta, no es permet fumar, menjar, beure o portar aquests productes, tant en les zones de bany com en els vestidors.

Font: La gaceta de Salamanca