Els socorristes sense regularitzar podran treballar aquest estiu

socorrista ok trabajarEls professionals del sector del salvament i socorrisme aquàtic que encara no s'han inscrit en el Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC), com és preceptiu per a l'exercici de la professió, podran actuar com a tals en aquesta propera temporada d'estiu 2019 .

El Govern ha ampliat aquest dimarts fins al 30 de setembre de 2019 el termini de suspensió del règim sancionador aplicable als professionals del sector del salvament i socorrisme aquàtic per a aquesta infracció administrativa, que havia finalitzat el passat 1 de gener, després de diverses suspensions successives.

Segons ha informat la Generalitat, "tot i el gran nombre de professionals del sector concret de salvament i socorrisme inscrits al ROPEC, que es comptabilitza en més de 6.000, no tots ells es troben en situació d'actiu com socorristes o amb disponibilitat per actuar com a tals en aquesta propera temporada d'estiu 2019 ".

"En aquest context, no es podrien atendre totes les necessitats de socorristes previstes per a la propera temporada, el que posaria en perill la seguretat de les persones usuàries de les corresponents instal·lacions i platges del territori català", assegura el Govern.

L'objectiu de la mesura és que durant aquest nou període de temps no s'apliqui el règim sancionador que estableix la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008, de 23 d'abril, de l'exercici de les professions de l'esport, i es doni més temps als socorristes per normalitzar la seva situació.

 

Font: La vanguardia