Aquasos

corte de digestion mito socorristas catalunyaUna cosa que les nostres mares ens repetien fins a la sacietat. El tall de digestió

Podem afirmar que això no és tal com sempre es diu, però si és una cosa que pot passar i fer que perilli la nostra vida. Hi ha dos fenòmens que si estan relacionats amb la digestió: la hidrocució i l'aparició de marejos.

Podem afirmar que això no és tal com creiem, però si és una cosa que pot passar i fer que perilli la nostra vida. Hi ha dos fenòmens que si estan relacionats amb la digestió: la hidrocució i l'aparició de marejos.

La hidrocució es produeix per un canvi sobtat de temperatura al cos, el que pot passar quan tenim molta calor i ens capbussem ràpid en l'aigua freda de la mar o de la piscina. Això provoca una reacció dels vasos sanguinis i per tant flueix menys sang a el cervell, el que pot originar un desmai.

 

Tot això ens podria portar a un xoc tèrmic i entrar en parada cardiorespiratòria, per la qual cosa és una cosa molt perillosa. Cal destacar que no només passa amb la digestió, sinó també amb qualsevol canvi de temperatura brusc.

Respecte l'aparició de marejos, després de dinar l'organisme transmet major flux sanguini a l'estómac per poder fer la digestió, però quan ens banyem el ritme cardíac es fa més lent i es contrauen els vasos sanguinis perifèrics, per la qual cosa arriba menys sang a l'estómac . Això fa que no es pugui fer bé la digestió i provoqui marejos, vòmits i nàusees.

Per evitar això només s'ha d'anar a poc a poc acostumant a el cos a la nova temperatura i a l'aigua, d'aquí que ens haguem de mullar la cara, el coll, el clatell, etc. abans d'entrar a l'aigua, encara que si s'ha menjat amb abundància recomana esperar abans d'entrar al mar o la piscina.

curso socorrista barcelona aquasos catalunyaEl socorrisme com a professió sempre ha pecat d'una alta estacionalitat. Si pensem en un socorrista el primer que se'ns ve a la ment és la seva actuació en una platja o una piscina oi?

La clau, desestacionalitzar la professió i deslocalitzar l'activitat

Si vols fer del socorrime la teva professió i que deixi de ser una feina estacional has de plantejar el formar-te, una bona opció pot ser el especialitzar-te com a socorrista aquàtic, en totes les seves variants, platja, piscines, rius... per tal de cobrir la gran època vacances de l'estiu.

Això et proporcionarà el menys 4 mesos d'intensa activitat. Si vius en una zona pròxima al mar, trobar aquest tipus de treball no et resultarà difícil. Hi ha una gran demanda, sempre que tinguis els permisos i la formació adequada.

L'arribada de l'hivern

Amb l'arribada del fred toca desestacionalitzar l'activitat i en alguns casos també deslocalitzar la teva residència, però no sempre.
Com a exemple a espanya amb una orografia més que complicada és fàcil trobar activitats de muntanya a pocs quilòmetres del mar. Des senderisme a escalada o muntanyisme. Podria ser una bona idea que et formis en salvament en activitats de muntanya.

Les estacions d'esquí

Les pràctica dels esports de neu és una altre gran oportunitat. Si vius a prop d'alguna estació d'esquí i vols fer d'aquesta activitat la teva professió no desaprofitis l'oportunitat, tant com a guia, a l'igual que com socorrista hi ha moltes oportunitats laborals si comptes amb la formació adequada.


El repte de la formació en socorrisme

La formació com a socorrista permet saber com reaccionar en una situació d'emergència. A mode d'exemple:

- Analitzar una situació i jutjar la gravetat d'un accident
- Protegir la víctima
- Alertar els serveis d'emergència
- Controlar una situació de risc
- Tractar amb una persona inconscient
- Donar una primera solució transitòria a una ferida

 

ok perro socorrista aquasosÉs una de les tasques que "els millors amics de l'home" han exercit desde fa segles. Tasques que exerceixen amb moltíssima vocació i devoció, gràcies a les impressionants capacitats físiques que tenen algunes races. Però principalment a una necessitat d'ajudar en tot el que els sigui possible. De vegades, arriscant la seva pròpia vida.

L'especialització i la massificació dels coneixements han permès el sorgiment de múltiples escoles dedicades a l'ensinistrament de gossos per a salvament en aigua i neu. També hi ha els que treballen buscant persones extraviades o revisant runes després de desastres a la recerca de supervivents.

Terranova, la raça de gos salvavides per antonomàsia

Almenys en regions de climes majorment temperats i lluny dels eterns estius tropicals. Els terranovas són els favorits per treballar com a gossos de rescat aquàtic. Les raons són diverses.

Es tracta d'una raça gran i forta. De mitjana pesen uns 55 quilos, amb exemplars que poden arribar fins als 70 quilos. Això els permet remolcar fins a 1.500 Kg. el que implica que poden apropar a la riba fins i tot petites embarcacions, amb diversos tripulants a bord.

Són excel·lents nedadors, una activitat que poden executar durant hores. Les seves potes compten amb membranes especials que els permeten desplaçar-se a l'aigua a major velocitat que altres gossos. A més, tenen una doble capa de pèl que manté la seva pell seca, una característica particularment útil en zones gèlides.

Entrenaments per a gossos de rescat aquàtic

Els entrenaments per a aquests socorristes comencen un cop arriben a l'any d'edat. Moment en què la seva musculatura ja s'ha desenvolupat del tot i poden exercitar-se sense risc de lesions. Com en pràcticament tots els ensinistraments per a gossos treballadors, els jocs formen l'eix central de les classes. De fet, el primer bloc d'exercicis correspon a activitats esportives i recreatives.

La formació operativa els atorga els coneixements necessaris sobre com actuar en moments d'autèntica emergència. Aprenen a seguir instruccions a l'aigua per mantenir fora de perill els objectes de rescat. Al mateix temps que preserven la seva pròpia integritat i la del seu company humà.