Episodios cardiovasculares precedidos a menudo de actividad física

Los bomberos que murieron de un infarto de miocardio o de un accidente cerebrovascular en el cumplimiento de su deber solían estar realizando un esfuerzo físico antes del infarto, según un estudio que se presentará en el 66 congreso anual de la American Academy of Neurology, que se celebrará en Filadelfia, EE. UU., del 26 de abril al 3 de mayo de 2014.

 

Para este estudio, los investigadores del Zeenat Qureshi Stroke Institute de St. Cloud, Minnesota, EE. UU., examinaron datos del National Institute for Occupational Safety and Health sobre muertes de bomberos producidas en el cumplimiento de su deber ocurridas entre 1998 y 2012. Durante este periodo, se produjeron 199 episodios cardiovasculares mortales: 167 infartos de miocardio, 12 por irregularidades del latido cardíaco, tres accidentes cardiovasculares y el resto por otras causas cardiovasculares.

 

Un total de 148 de los episodios, casi el 75 por ciento, se produjo tras una actividad vigorosa que duró un promedio de 33 minutos. La media de edad de los bomberos que fallecieron fue de 49 años, con un promedio de carrera profesional de 22 años. 88 de los bomberos se hallaban sofocando de forma activa el incendio en el momento del episodio cardiovascular. De los 148 bomberos que se encontraban realizando una actividad física vigorosa en el momento del episodio, 94 tenían unos niveles altos de colesterol, 93 hipertensión, 42 eran fumadores, 22 padecían diabetes y 46 tenían familiares con alguna cardiopatía.

 

De los 51 bomberos que realizaban una actividad física de ligera a moderada en el momento del episodio, 38 erar hipertensos, 34 tenían unos niveles altos de colesterol, 20 eran fumadores, siete tenían diabetes y 11 tenían familiares con alguna cardiopatía.

 

«Sabiendo que los infartos de miocardio y los demás episodios vasculares mortales ocurren con relativa frecuencia, los departamentos de bomberos, así como en otros lugares de trabajo, deben estar preparados para reconocer estos episodios y realizar exámenes para determinar qué individuos presentan un mayor riesgo,» afirmó la autora del estudio Amna Zarar del Zeenat Qureshi Stroke Institute de St. Cloud.

 

28 feb 2014

Fuente: http://www.univadis.es/medical-news/d0855b26b2427e67974701010c80b967?WT.mc_id=UNI_UNL_WED_ES_es_100

Mor un corredor durant la mitja marató de Gavà


GAVÀ Un corredor de 43 anys va morir ahir a la mitja marató de la ciutat a causa d'una aturada cardiorespiratòria. Al

quilòmetre 11, el participant va caure a terra a causa d'una aturada cardíaca i, malgrat la ràpida intervenció dels serveis d'emergències, no s'hi va poder fer res. L'organització de l'esdeveniment i els ajuntaments de Gavà i Castelldefels van lamentar ahir el desgraciat esdeveniment.

 

03/03/2014

Font: http://registrousuarios.lavanguardia.com/premium/54401932243/index.html#ixzz2uzDJzw3y

Suport unànim a la creació d'una xarxa de desfibril·ladors municipal

El regidor no adscrit Dani Pallejà va presentar, ahir durant la sessió plenària, una moció perquè l'Ajuntament de Cambrils creï una xarxa de desfibril·ladors municipal. Tal com va explicar Pallejà, la secció local d'ERC va treballar la moció que demanava que es col·loquin desfibril·ladors semiautomàtics en els edificis d'ús públic com el Centre Cultural i Ocupacional, el Patronat Municipal de Turisme o els centres escolars.

 

A més, també demanava que es dotin amb desfibril·ladors les instal·lacions esportives i que es proporcioni la "formació necessària en reanimació cardio-pulmonar i per a la utilització dels desfibril·ladors semiautomàtics als treballadors que es trobin en els centres públics". Per últim, el text sol·licitava que s'analitzés la "necessitat d'ampliar el nombre de desfibril·ladors semiautomàtics en altres punts i centres públics de la localitat".

 

Un projecte contemplat al pressupost per aquest 2014

 

Tal com anunciava ahir revistacambrils.cat, la regidoria de Salut i Protecció Civil han treballat en un projecte que contempla instal·lar entre 8 i 12 desfibril·ladors en diferents edificis municipals, abans de l'estiu. El portaveu de CiU –Ramon Llobet– va explicar que aquest projecte, inclòs en els pressupostos per aquest 2014, està pendent de rebre els diners del fons de contingència per tirar-lo endavant. Llobet va apuntar que es faran diferents cursos de formació als treballadors municipals i als agents de la Policia Local perquè aprenguin a utilitzar els desfibril·ladors. 

 

La moció va comptar amb el recolzament de tots els regidors i regidores del consistori.

 

Dimecres 26 febrer 2014

Font: http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=16344

Los médicos del Athletic salvan al tío de Mikel Rico tras sufrir un infarto

 

Los servicios médicos del Athletic han actuado hoy con rapidez y han salvado la vida a un tío de Mikel Rico, que estaba presenciando el entrenamiento de la primera plantilla en Lezama. El familiar del futbolista se sintió indispuesto durante la sesión, se desplomó y, de inmediato, las personas que le acompañaban, entre ellos el padre del profesional rojiblanco, alertaron de la situación. Con presteza, los doctores rojiblancos se dirigieron a la grada del campo 1 y, después de 20 minutos de ejercicios de reanimación, lograron estabilizarle.

En un primer momento, los médicos, Paco Angulo y Josean Lekue, además del masajista Juan Manuel Ipiña, aplicaron al hombre varios masajes cardíacos para reanimarle. Finalmente, el servicio de asistencia logró estabilizar al familiar con la ayuda de un desfibrilador, equipamiento del que se dispone en la factoría vizcaína para casos de emergencia, ya sea para cuando un aficionado se siente indispuesto o para el momento en el que un futbolista pueda sufrir una de estas situaciones Mientras tanto, una ambulancia medicalizada de Osakidetza llegaba al lugar y se llevaba al hombre en aparente buen estado al hospital de Basurto tras ser atendido en las gradas.

El suceso no pasó inadvertido a los futbolistas. De hecho, la sesión se detuvo durante unos minutos para saber lo que estaba pasando en la grada. Mikel Rico, en este sentido, se olvidó del entrenamiento y, desde la banda, siguió la operación de reanimación. Junto a él, en todo momento, estuvo acompañándole Ernesto Valverde.

Finalmente, todo ha quedado en un susto y la sesión de trabajo siguió con normalidad. Los de Txingurri regresaban hoy al trabajo después del empate cosechado el lunes en Vigo que le afianzó en la cuarta posición de la clasificación.

 

12 de febrero de 2014

Fuente: http://www.canalathletic.com/noticias/2014-02-12/hombre-sufre-infarto-lezama-201402121108.html

 

Un home salva la vida a l'estació de Sants gràcies a un desfibril·lador

El pacient va quedar estabilitzat fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques

Barcelona (ACN).- Un home de 69 anys ha salvat la vida aquest dimarts gràcies al desfibrilador portàtil que hi ha a la farmàcia de l'estació de Sants, segons han informat fonts de l'Associació Barcelona Salut. Els fets van tenir lloc aquest dimarts a les vuit del vespre, quan l'home va patir un infart agut de miocardi. Segons s'indica en una nota de premsa que ha fet pública l'entitat, la desfibrilació va aconseguir reanimar la víctima fins a l'arribada del SEM, que el va traslladar a l'hospital Clínic, on es troba estabilitzat. Barcelona Salut indica que es tracta de la primera vida salvada des que el desembre passat es va impulsar la primera fase del projecte 'Barcelona, ciutat cardioprotegida'.

L'objectiu d'aquest projecte és que les farmàcies tinguin un desfibrilador portàtil per combatre episodis cardíacs sobrevinguts. De moment n'hi ha en una trentena de farmàcies distribuïdes per tots els districtes de la ciutat.

La iniciativa ha estat impulsada per l'Associació Barcelona Salut (ABS) i compta amb la col·laboració de la Fundació Brugada. El projecte es desenvolupa conjuntament amb l'Associació de Farmàcies de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament, el Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, i compta amb el patrocini de la farmacèutica Ferrer i Axa.

La mort sobtada cardiaca causa 400.000 morts anuals als països de la UE, un 10% de les quals a Catalunya segons dades de l'entitat. Des que es produeix l'episodi cardíac, que pot afectat persones de qualsevol edat, les possibilitats de sobreviure es redueixen un 10% per cada minut que passa.

 

http://www.lavanguardia.com/encatala/20140205/54400872634/home-salva-vida-estacio-sants-desfibril-lador.html#ixzz2sX9JyKtf